Tymiánová polévka se slaninou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
100 g máslo
5 ks brambory
250 ml mléko
tymián
vegeta
1 kostka masox
5 kuliček nové koření
2 - 3 lžíce hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana
30 dkg anglická slanina
1 ks cibule (velká)
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme. Slaninu rozkrájíme na malé kostičky. Cibuli a slaninu osmažíme na másle.Když cibule zesklovatí a slanina je opečená, tak je posypeme tymiánem a promícháme. Tymiánu dáme tak půl lžičky, můžeme ale i více, podle chuti

  2. Brambory oloupeme, rozkrájíme na malé kostky a dáme vařit asi do 2,5 litru osolené vody. V malém množství teplé vody rozpustíme kostku masoxu, nalijeme do vody s bramborami, přidáme nové koření a společně vaříme do změknutí brambor. Pak do vývaru přidáme osmaženou cibuli se slaninou a tymiánem a krátce povaříme

  3. Ve čtvrt litru vody rozkvedláme hladkou mouku, přilijeme zakysanou smetanu, promícháme a přilijeme do hrnce s uvařenými bramborami, cibulí a slaninou. Na mírném ohni a za stálého míchání vaříme, dokud polévka nezhoustne. Nakonec do tymiánové polévky rozklepneme vajíčka, chvíli ještě povaříme, než se vajíčka v polévce srazí

  4. Tymiánovou polévku se slaninou dochutíme vegetou, pepřem, popřípadě i maggi kořením.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!