Opilé třešně recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

800 g cukr krupice
1 l vodka
3,5 l třesně

Postup přípravy receptu

  1. Třešně omyjeme, zbavíme stopek a připravíme si vodku a velkou sklenici o obsahu 5 l

  2. Do sklenice ve vrstvách naskládáme třešně a cukr. Poslední vrstvou bude zbylý cukr, necháme do druhého dne uležet. Druhý den vše zalijeme vodkou, pokud máme ve sklenici místo, můžeme ještě vodky ještě trochu přidat. Ovoce musí být zalité až nad poslední vrstvu

  3. Dobře uzavřenou sklenici necháme po dobu asi 7 týdnů uležet. Po této době můžeme začít konzumovat. A je jen na nás, jak dlouho nám opilé třešně vydrží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!