Těstoviny se zelím a slaninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 3 lžíce mléko 1 ks cibule 2 lžíce olivový olej mletý pepř 150 g anglická slanina 500 g bílé zelí 1 lžička polévkové koření 350 g těstoviny (vrtule) 1 lžička mletý nebo drcený kmín
Postup Těstoviny se zelím a slaninou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si dáme vařit těstoviny do osolené vody s trochou olivového oleje
Nakrájíme cibuli, slaninu a zelí. Cibuli dáme zpěnit na hlubší pánev na 1 lžíci olivového oleje (nedáváme ho moc). Po zpěnění cibule totiž přidáme nakrájenou slaninu a necháme ji na cibulce vypéct. Pak osolíme a opepříme
Když je slanina vypečená, přidáme na pánev nakrájené bílé hlávkové zelí. Posypeme drceným kmínem, přiklopíme a necháme dusit, dokud nebude zelí měkké. Občas promícháme. Na závěr do pánve přidáme rozšlehaná vejce s mlékem a polévkovým kořením, mícháme a odstavíme, až se vejce propeče
Celou tuto směs promícháme s uvařenými těstovinami a necháme ještě chvíli prohřát, případně dochutíme
Takto připravené těstoviny se zelím a slaninou můžeme podávat. Jednotlivé porce lze ještě posypat nastrouhaným sýrem.