Maminčiny koláče recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

70 g cukr
sůl
60 g máslo
2 ks žloutek
250 ml mléko
2 ks bílek
15 g droždí
citronová kůra
500 g polohrubá mouka
200 g švestková povidla
drobenka
1 ks broskvový kompot
tvarohová náplň

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si kvásek ze lžíce vlažného mléka, droždí a lžíce mouky. Kvásek necháme vzejít asi 15 minut

  2. V míse si utřeme máslo s cukrem a žloutky. Přidáme strouhanou citronovou kůru, sůl, mouku a připravený kvásek. Podle potřeby přidáme i vlažné mléko

  3. Dobře vypracujeme těsto a necháme na teplém místě kynout

  4. Vykynuté těsto znovu propracujeme. Pak ukrajujeme kousky, ze kterých postupně rukou tvoříme placičky. Lžící na ně vkládáme tvarohovou náplň a kousek broskve a dobře uzavřeme do tvaru bochánků. Uprostřed bochánky mírně stlačíme a na povrch ukrojíme kousek povidel, která posypeme drobenkou. Kraje koláče potřeme bílkem

  5. Maminčiny koláče pečeme v mírně vyhřáté troubě dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!