Jahodový zákusek recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3 ks vejce 10 ks jahody 120 g cukr krupice 2 - 3 lžíce cukr moučka 120 g polohrubá mouka 1 kelímek smetana ke šlehání čerstvé jahody 0,25 balíčků kypřící prášek do pečiva 1 balíček ztužovač šlehačky 3 lžíce jahodová marmeláda 1 balíček želatinový ztužovač 2 kelímky smetana ke šlehání 33%
Postup Jahodový zákusek
Postup přípravy receptu
-
Žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme sníh. Žloutky ušleháme s cukrem krupice, potom přišleháme mouku a sníh z bílků. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech
V předehřáté troubě upečeme piškotový korpus. Piškot jsem pekla na menším plechu. Pokud použijete klasický plech, je nutné dodat veškeré ingredience navíc
Korpus potřeme jahodou marmeládou, pak rozetřeme šlehačkovou náplň ušlehanou ze smetany, cukru, ztužovače a rozmixovaných jahod. Zákusek nakonec ozdobíme šlehačkou opět ušlehanou se ztužovačem a potom půlkami jahod
Jahodový zákusek nakrájíme a podáváme jako osvěžující moučník.