Jahodový zákusek recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
10 ks jahody
120 g cukr krupice
2 - 3 lžíce cukr moučka
120 g polohrubá mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
čerstvé jahody
0,25 balíčků kypřící prášek do pečiva
1 balíček ztužovač šlehačky
3 lžíce jahodová marmeláda
1 balíček želatinový ztužovač
2 kelímky smetana ke šlehání 33%

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme sníh. Žloutky ušleháme s cukrem krupice, potom přišleháme mouku a sníh z bílků. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech

  2. V předehřáté troubě upečeme piškotový korpus. Piškot jsem pekla na menším plechu. Pokud použijete klasický plech, je nutné dodat veškeré ingredience navíc

  3. Korpus potřeme jahodou marmeládou, pak rozetřeme šlehačkovou náplň ušlehanou ze smetany, cukru, ztužovače a rozmixovaných jahod. Zákusek nakonec ozdobíme šlehačkou opět ušlehanou se ztužovačem a potom půlkami jahod

  4. Jahodový zákusek nakrájíme a podáváme jako osvěžující moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!