Tvarohový koláč s jahodovým dipem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- cukr 2 ks vejce 60 g máslo voda 1/2 ks citron jahody 2 špetky vanilka 100 g cukr krystal 150 ml smetana ke šlehání 50 g loupané mandle 300 g polotučný tvaroh 130 g celozrnné BeBe sušenky
Postup Tvarohový koláč s jahodovým dipem
Postup přípravy receptu
-
Sušenky umixujeme na drť, přidáme mandle a mixujeme tak, aby tam zůstaly kousky, které budou chrupat. Směs přelijeme rozpuštěným máslem a zpracované natlačíme na dno nádoby (ničím jsem nepodmazávala ani nepodsypávala a šlo to ven snadno). Nijak jsem nezapékala ani nechladila
Do mixéru dáme tvaroh, vejce, cukr, vanilku, citronovou šťávu (bio citron lépe voní), smetanu a zpracujeme na hladkou a tekutou hmotu. Při ochutnání je směs trochu nakyslá po citronu
Tvarohovou směs nalijeme na korpus. Dáme do předehřáté trouby na 140 stupňů a pečeme asi 45 minut. Když je zákusek hotový, na dotyk trochu pruží, ale netřese se, po krajích je trochu hnědý
Vezmeme jahody, cukr a vodu a asi 30 minut směs vaříme. Horkou směs přidáme k vychlazenému zákusku. Tvarohový koláč s jahodovým dipem podáváme ke kávě i jen tak na chuť.