Tvarohový koláč s jahodovým dipem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

cukr
2 ks vejce
60 g máslo
voda
1/2 ks citron
jahody
2 špetky vanilka
100 g cukr krystal
150 ml smetana ke šlehání
50 g loupané mandle
300 g polotučný tvaroh
130 g celozrnné BeBe sušenky

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky umixujeme na drť, přidáme mandle a mixujeme tak, aby tam zůstaly kousky, které budou chrupat. Směs přelijeme rozpuštěným máslem a zpracované natlačíme na dno nádoby (ničím jsem nepodmazávala ani nepodsypávala a šlo to ven snadno). Nijak jsem nezapékala ani nechladila

  2. Do mixéru dáme tvaroh, vejce, cukr, vanilku, citronovou šťávu (bio citron lépe voní), smetanu a zpracujeme na hladkou a tekutou hmotu. Při ochutnání je směs trochu nakyslá po citronu

  3. Tvarohovou směs nalijeme na korpus. Dáme do předehřáté trouby na 140 stupňů a pečeme asi 45 minut. Když je zákusek hotový, na dotyk trochu pruží, ale netřese se, po krajích je trochu hnědý

  4. Vezmeme jahody, cukr a vodu a asi 30 minut směs vaříme. Horkou směs přidáme k vychlazenému zákusku. Tvarohový koláč s jahodovým dipem podáváme ke kávě i jen tak na chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!