Kapustová polévka po portugalsku - Caldo verde recept
Apetit Recepty polévkyPostup Kapustová polévka po portugalsku - Caldo verde
Postup přípravy receptu
-
V Portugalsku se k přípravě této polévky používá speciální druh zeleniny podobný kapustě, u nás bude tedy hlavní ingrediencí kapusta, dále pak brambory a dobrá, třeba i pikantní, klobása
Brambory oloupeme a dáme vařit do vody spolu s česnekem nakrájeným na plátky. Uvařené brambory odstavíme, ponorným mixérem rozmixujeme a opět dáme na plotnu
Mezitím si připravíme vrchní listy kapusty, které dobře omyjeme a nakrájíme na velmi tenké a delší nudličky. Ty přidáme do polévky a vaříme doměkka, přidáme také na plátky nakrájenou klobásu a podle chuti dosolíme
Kapustovou polévku po portugalsku podáváme horkou, můžeme k ní nabízet chléb či jiný druh pečiva. Pro zajímavost můžeme zmínit, že v některých částech Portugalska je zvykem dochutit si polévku přímo na talíři trochou červeného vína.