Kynutí šneci se skořicí a tvarohem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 lžíce cukr
200 ml olej
1 špetka sůl
2 ks vejce
1 ks vejce
1 lžíce mléko
250 ml mléko
1 hrst rozinky
1 hrst cukr krupice
1 hrst cukr krupice
1 lžíce mletá skořice
1 lžíce citronová kůra
1 lžička citronová kůra
600 g polohrubá mouka
1 špetka muškátový oříšek
2 lžíce mandlové lupínky
1 balíček měkký tvaroh
1 ks sušené droždí
1 lžička kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Polohrubou mouku, kypřící prášek do pečiva, sušené droždí, vejce, olej, cukr, špetku soli, muškátový oříšek, citronovou kůru smícháme dohromady v robotu nebo popřípadě ručně. Přidáme mléko ohřáté na 40 °C a důkladně propracujeme. Necháme pozvolna vykynout

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny a každou rozválíme asi na velikost plechu. Jednu placku posypeme cukrem a skořicí, druhou potřeme tvarohem, posypeme cukrem, rozinkami a citronovou kůrou

  3. Každou z placek srolujeme do tvaru závinu. Pokud chceme šneky větší, začínáme motat z kratší strany, jestli menší, motáme z delší strany

  4. Příčně pokrájíme záviny na 2 - 3 cm vysoké kousky a naplocho pokládáme na plech. Potřeme vejcem rozšlehaným s mlékem a posypeme skořicové šneky skořicí a tvarohové mandlovými lupínky. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova

  5. Kynuté šneky se skořicí a tvarohem necháme vychladnout a podáváme je jako výborný moučník ke kávě a čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!