Kynutí šneci se skořicí a tvarohem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3 lžíce cukr 200 ml olej 1 špetka sůl 2 ks vejce 1 ks vejce 1 lžíce mléko 250 ml mléko 1 hrst rozinky 1 hrst cukr krupice 1 hrst cukr krupice 1 lžíce mletá skořice 1 lžíce citronová kůra 1 lžička citronová kůra 600 g polohrubá mouka 1 špetka muškátový oříšek 2 lžíce mandlové lupínky 1 balíček měkký tvaroh 1 ks sušené droždí 1 lžička kypřící prášek do pečiva
Postup Kynutí šneci se skořicí a tvarohem
Postup přípravy receptu
-
Polohrubou mouku, kypřící prášek do pečiva, sušené droždí, vejce, olej, cukr, špetku soli, muškátový oříšek, citronovou kůru smícháme dohromady v robotu nebo popřípadě ručně. Přidáme mléko ohřáté na 40 °C a důkladně propracujeme. Necháme pozvolna vykynout
Vykynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny a každou rozválíme asi na velikost plechu. Jednu placku posypeme cukrem a skořicí, druhou potřeme tvarohem, posypeme cukrem, rozinkami a citronovou kůrou
Každou z placek srolujeme do tvaru závinu. Pokud chceme šneky větší, začínáme motat z kratší strany, jestli menší, motáme z delší strany
Příčně pokrájíme záviny na 2 - 3 cm vysoké kousky a naplocho pokládáme na plech. Potřeme vejcem rozšlehaným s mlékem a posypeme skořicové šneky skořicí a tvarohové mandlovými lupínky. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova
Kynuté šneky se skořicí a tvarohem necháme vychladnout a podáváme je jako výborný moučník ke kávě a čaji.