Kokosová polévka s bramborami a špenátem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 lžíce máslo
1 ks cibule
1 ks citron
1 lžička zázvor
1 lžíce kari koření
1/2 lžičky mletá paprika
750 ml zeleninový vývar
černý pepř
250 ml kokosové mléko
500 g čerstvý špenát
500 g sladké brambory

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek prolisujeme a zázvor nastrouháme najemno. Z citronu vymačkáme šťávu a čerstvý špenát nakrájíme na kousky

  2. Na rozpuštěném másle opečeme dozlatova brambory, cibuli, česnek, zázvor a kari koření

  3. Přidáme vývar, kokosové mléko, citronovou šťávu a papriku. Přivedeme k varu a v zakrytém hrnci vaříme asi 15 minut, dokud brambory nezměknou

  4. Polévku necháme lehce zchladnout. Polovinu polévky rozmixujeme a vrátíme ji zpět do hrnce, přidáme špenát a vaříme 1-2 minuty, dokud špenát nezměkne. Podle chuti osolíme a opepříme

  5. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!