Kokosová polévka s bramborami a špenátem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 2 lžíce máslo 1 ks cibule 1 ks citron 1 lžička zázvor 1 lžíce kari koření 1/2 lžičky mletá paprika 750 ml zeleninový vývar černý pepř 250 ml kokosové mléko 500 g čerstvý špenát 500 g sladké brambory
Postup Kokosová polévka s bramborami a špenátem
Postup přípravy receptu
-
Brambory nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek prolisujeme a zázvor nastrouháme najemno. Z citronu vymačkáme šťávu a čerstvý špenát nakrájíme na kousky
Na rozpuštěném másle opečeme dozlatova brambory, cibuli, česnek, zázvor a kari koření
Přidáme vývar, kokosové mléko, citronovou šťávu a papriku. Přivedeme k varu a v zakrytém hrnci vaříme asi 15 minut, dokud brambory nezměknou
Polévku necháme lehce zchladnout. Polovinu polévky rozmixujeme a vrátíme ji zpět do hrnce, přidáme špenát a vaříme 1-2 minuty, dokud špenát nezměkne. Podle chuti osolíme a opepříme
Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky