Vepřové závitky na liškách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vývar
3 plátky šunka
1 ks cibule
hořčice
hladká mouka
drcený kmín
3 plátky vepřová kýta
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
100 ml smetana na vaření
600 g houby lišky

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa očistíme, potřeme hořčicí, poklademe šunkou a srolujeme do závitku, který upevníme jehlou nebo párátkem. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Lišky očistíme, propereme a necháme okapat

  2. Na oleji necháme zpěnit cibulku, na které opečeme masové závitky ze všech stran dorůžova. Opečené maso vyjmeme, výpek zaprášíme paprikou a moukou a vše necháme krátce osmahnout. Do tohoto základu vrátíme závitky a vše podlijeme vývarem. Maso zakryjeme a dusíme do poloměkka. Pak vmícháme očištěné lišky a vše dodusíme doměkka. Nakonec vepřové závitky na liškách dochutíme solí, pepřem a zjemníme smetanou, kterou jen krátce prohřejeme, ale již nevaříme

  3. Vepřové závitky na liškách podáváme s dušenou rýží nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!