Drůbeží vývar s pórkem a knedlíčky recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 stroužek česnek
sůl
1 ks vejce
40 g máslo
150 - 200 g strouhanka
1 ks cibule
1 ks pórek
2 ks chilli paprička
1 ks bobkový list
6 kuliček nové koření
10 kuliček celý černý pepř
150 - 200 g kuřecí játra
1 špetka sušený libeček
1/2 lžičky sušená majoránka
700 g drůbeží skelety
2 špetky drcené chilli

Postup přípravy receptu

  1. Drůbeží maso (kuřecí a krůtí skelety, odřezky drůbežího masa, křídla i droby) zalijeme studenou vodou, osolíme a přivedeme k varu. Z povrchu sesbíráme sítkem vzniklou pěnu a pak přidáme celý černý pepř, nové koření, bobkový list, 2 - 3 ks chilli papričky, cibuli a celé stroužky česneku. Při mírné teplotě necháme vývar "táhnout" alespoň 3 hodiny. Hotový vývar scedíme

  2. Mezitím si připravíme játrové knedlíčky. Kuřecí játra nožem naškrabeme na jemno. V míse utřeme změklé máslo se solí a pepřem do pěny. Pak vmícháme připravená játra, vejce, libeček, drcené chilli, majoránku a prolisovaný česnek. Nakonec vše podle potřeby zahustíme bílou strouhankou a necháme asi 30 minut odležet. Pak ze zavářky vytvarujeme malé knedlíčky

  3. Očištěný malý pórek nakrájíme na jemné nudličky, vložíme do scezeného vroucího drůbežího vývaru a povaříme asi 8 minut. Na konec do vývaru přidáme játrové knedlíčky a zvolna vaříme přibližně 10 minut. Polévku odstavíme z tepla a podle chuti osolíme a opepříme

  4. Pikantní drůbeží vývar s pórkem a játrovými knedlíčky podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!