Drůbeží vývar s pórkem a knedlíčky recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 stroužek česnek sůl 1 ks vejce 40 g máslo 150 - 200 g strouhanka 1 ks cibule 1 ks pórek 2 ks chilli paprička 1 ks bobkový list 6 kuliček nové koření 10 kuliček celý černý pepř 150 - 200 g kuřecí játra 1 špetka sušený libeček 1/2 lžičky sušená majoránka 700 g drůbeží skelety 2 špetky drcené chilli
Postup Drůbeží vývar s pórkem a knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Drůbeží maso (kuřecí a krůtí skelety, odřezky drůbežího masa, křídla i droby) zalijeme studenou vodou, osolíme a přivedeme k varu. Z povrchu sesbíráme sítkem vzniklou pěnu a pak přidáme celý černý pepř, nové koření, bobkový list, 2 - 3 ks chilli papričky, cibuli a celé stroužky česneku. Při mírné teplotě necháme vývar "táhnout" alespoň 3 hodiny. Hotový vývar scedíme
Mezitím si připravíme játrové knedlíčky. Kuřecí játra nožem naškrabeme na jemno. V míse utřeme změklé máslo se solí a pepřem do pěny. Pak vmícháme připravená játra, vejce, libeček, drcené chilli, majoránku a prolisovaný česnek. Nakonec vše podle potřeby zahustíme bílou strouhankou a necháme asi 30 minut odležet. Pak ze zavářky vytvarujeme malé knedlíčky
Očištěný malý pórek nakrájíme na jemné nudličky, vložíme do scezeného vroucího drůbežího vývaru a povaříme asi 8 minut. Na konec do vývaru přidáme játrové knedlíčky a zvolna vaříme přibližně 10 minut. Polévku odstavíme z tepla a podle chuti osolíme a opepříme
Pikantní drůbeží vývar s pórkem a játrovými knedlíčky podáváme s pečivem.