Honzovy buchty do uzlíčku recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 lžíce rum
1 ks žloutek
2 - 3 dl mléko
1 ks vanilka
30 g droždí
50 g cukr krupice
cukr moučka
cukr moučka
500 g hladká mouka
1 ks citronová kůra
2 lžíce horká voda
švestková povidla
60 g máslo se sádlem
60 g máslo se sádlem do pekáče

Postup přípravy receptu

  1. Rozdrobené droždí zalijeme asi 100 ml mléka, přidáme lžičku cukru a promícháme. Počkáme, až se objeví bubliny

  2. Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, vanilku, zbytek cukru, žloutek, vychladlé máslo se sádlem a vzešlé droždí. Postupně přidáváme zbylé mléko a vypracujeme měkké těsto. Poprášíme moukou a necháme hodinu kynout do dvojnásobných rozměrů

  3. Z těsta vytvarujeme buchty, které naplníme povidly. V pekáči pak rozehřejeme máslo se sádlem, buchty v něm ze všech stran smočíme a vyskládáme spojem dolů do řad

  4. Troubu předehřejeme na 180 - 200 °C. Honzovy buchty necháme v pekáči ještě čtvrt hodiny kynout a potom je dáme do trouby. Po 10 minutách trochu snížíme teplotu a buchty 10 - 15 minut dopékáme. Ještě horké buchty pokropíme rumem smíchaným s cukrem a dvěma lžícemi horké vody

  5. Honzovy buchty do uzlíčku po vychladnutí pocukrujeme a můžeme podávat k snídaní nebo svačině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!