Honzovy buchty z ranečku recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 0,5 lžiček sůl 1 ks vejce 50 g máslo máslo 1 ks žloutek 1 ks žloutek 3 dl mléko 1 ks bílek 500 g tvaroh 4 lžíce cukr krupice cukr moučka 0,5 kostek kvasnice 0,5 balíčků vanilkový cukr 500 g polohrubá mouka 1 lžička citronová šťáva 3 lžičky vanilkový pudinkový prášek
Postup Honzovy buchty z ranečku
Postup přípravy receptu
-
Do třetiny vlažného mléka s trochou cukru a mouky přidáme kvasnice a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme všechny ostatní suroviny, polohrubou mouku, cukr, vanilkový cukr, citronovou šťávu, žloutek, sůl, přidáme kvásek, rozpuštěné máslo, vlažné mléko a dobře propracujeme. Těsto poprášíme trochou mouky, přikryjeme utěrkou a dáme cca na 45 minut na teplé místo vykynout
Na náplň smícháme tvaroh s cukrem podle chuti, pudinkovým práškem a žloutkem promícháme a opatrně přidáváme tuhý sníh z bílku
Dobře vykynuté těsto rozdělíme na stejně velké kousky podle toho, jak chceme mít velké buchty, cca 18 - 20 kousků. Každý kousek roztáhneme prsty, naplníme tvarohem a těsto uzavřeme. Pokládáme do máslem vymazaného plechu spojem dolů a každou buchtu potíráme máslem kolem dokola, aby se k sobě nepřilepily. Nakonec všechny buchty potřeme i z vrchní strany
Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 5 minut a potom teplotu snížíme na 160 °C. Pokud nám buchty z vrchní strany příliš hnědnou, můžeme je přikrýt alobalem. Pečeme cca 30 - 35 minut
Hotové Honzovy buchty z ranečku vyklopíme a pocukrujeme.