Vepřové závitky na pivu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 2 lžíce máslo 1 ks cibule 300 - 400 ml pivo 100 g žampiony 20 g čerstvý zázvor 200 g mleté maso 1 snítka čerstvý tymián 4 plátky vepřová kýta mletý černý pepř 1 hrst hladkolistá petrželová nať
Postup Vepřové závitky na pivu
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plátky očistíme, osolíme, opepříme a naklepeme. Zázvor a žampiony oloupeme a jemně nasekáme. Tymián nakrájíme najemno. Oloupanou velkou cibuli nakrájíme na kostičky
Připravíme si náplň. Mleté maso promícháme s vejcem se žampiony, zázvorem, tymiánem, solí a pepřem. Touto směsí naplníme naklepané plátky masa, které řádně uzavřeme jehlami nebo nití
V pekáči na rozpuštěném másle necháme zpěnit cibuli, na které závitky ze všech stran opečeme. Maso podlijeme pivem a za občasného přelévání výpekem a pivem pečeme ve středně předehřáté troubě doměkka
Vepřové závitky na pivu podáváme s vařeným nebo opečeným bramborem a zeleninovými saláty.