Zapečený květák s liškovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
20 dkg šunka
1500 g brambory
1 dl mléko
eidam
250 ml smetana ke šlehání
1 ks menší květák
1 balíček lišková omáčka (Vitana)

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Připravíme si květák, který rozdělíme na růžičky nebo nakrájíme, sýr nastrouháme

  2. Do olejem vymazané zapékací misky dáme vrstvu brambor, nakrájený květák, šunku, znovu vrstvru brambor a tak pokračujeme až nahoru. Končíme vrstvou brambor, kterou můžeme posypat sýrem. Nakonec rozmícháme liškovou omáčku ve smetaně s trochou mléka, podle chuti ještě dosolíme. Liškovou omáčkou brambory zalijeme

  3. Květák s liškovou omáčkou zapečeme dozlatova. Podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!