Zapečený květák s liškovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 20 dkg šunka 1500 g brambory 1 dl mléko eidam 250 ml smetana ke šlehání 1 ks menší květák 1 balíček lišková omáčka (Vitana)
Postup Zapečený květák s liškovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Připravíme si květák, který rozdělíme na růžičky nebo nakrájíme, sýr nastrouháme
Do olejem vymazané zapékací misky dáme vrstvu brambor, nakrájený květák, šunku, znovu vrstvru brambor a tak pokračujeme až nahoru. Končíme vrstvou brambor, kterou můžeme posypat sýrem. Nakonec rozmícháme liškovou omáčku ve smetaně s trochou mléka, podle chuti ještě dosolíme. Liškovou omáčkou brambory zalijeme
Květák s liškovou omáčkou zapečeme dozlatova. Podáváme jako hlavní chod.