Opilá borůvková roláda recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

180 g máslo
1 lžíce rum
marmeláda
2 ks žloutek
kokos
80 g cukr moučka
50 g mleté mandle
máslo na vymazání
kompotová šťáva
250 g cukrářské piškoty
kompotované borůvky
4 - 5 lžic sunarka s příchutí lesního ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Formu nejdříve vymažeme máslem nebo jiným tukem. Piškoty rozložíme třeba na alobal a pokapeme šťávou z borůvkového kompotu

  2. Krém vyšleháme z povoleného másla, moučkového cukru, mletých mandlí, žloutků, rumu a sunarky s příchutí lesního ovoce

  3. Na dno a strany formy vyložíme cukrářské piškoty a naneseme asi polovinu mandlového krému, zasypeme borůvkami. Dáme zbytek krému a celý srnčí hřbet pokryjeme jakoby do zakulacené stříšky piškoty. Horní piškoty pokapeme kompotovou šťáva, na cik cak potřeme marmeládou a zasypeme kokosem

  4. Borůvkovou piškotovou roládu s krémem necháme před krájením a podáváním několik hodin v lednici, aby dobře zatuhla.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!