Opilá borůvková roláda recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 180 g máslo 1 lžíce rum marmeláda 2 ks žloutek kokos 80 g cukr moučka 50 g mleté mandle máslo na vymazání kompotová šťáva 250 g cukrářské piškoty kompotované borůvky 4 - 5 lžic sunarka s příchutí lesního ovoce
Postup Opilá borůvková roláda
Postup přípravy receptu
-
Formu nejdříve vymažeme máslem nebo jiným tukem. Piškoty rozložíme třeba na alobal a pokapeme šťávou z borůvkového kompotu
Krém vyšleháme z povoleného másla, moučkového cukru, mletých mandlí, žloutků, rumu a sunarky s příchutí lesního ovoce
Na dno a strany formy vyložíme cukrářské piškoty a naneseme asi polovinu mandlového krému, zasypeme borůvkami. Dáme zbytek krému a celý srnčí hřbet pokryjeme jakoby do zakulacené stříšky piškoty. Horní piškoty pokapeme kompotovou šťáva, na cik cak potřeme marmeládou a zasypeme kokosem
Borůvkovou piškotovou roládu s krémem necháme před krájením a podáváním několik hodin v lednici, aby dobře zatuhla.