Pečená dýně hokaido s parmazánem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1,5 lžička libeček 100 g parmazán 4 - 5 lžic olivový olej 1 ks dýně hokaido
Postup Pečená dýně hokaido s parmazánem
Postup přípravy receptu
-
Středně velkou dýni hokaido omyjeme, okrájíme konce, rozkrojíme a vydlabeme. Nakrájíme na měsíčky. Čím budou hrubší, tím budeme déle péct. Slupku neloupeme
V mističce si rozmícháme olivový olej se solí a sušeným libečkem. Parmazán jemně nastrouháme
Na plech poklademe dýni, potřeme ochuceným olejem a posypeme sýrem. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C, dokud není dýně měkká
Pečenou dýni hokaido s parmazánem podáváme ještě horkou jako chuťovku či přílohu.