Pečená dýně hokaido s parmazánem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1,5 lžička libeček
100 g parmazán
4 - 5 lžic olivový olej
1 ks dýně hokaido

Postup přípravy receptu

  1. Středně velkou dýni hokaido omyjeme, okrájíme konce, rozkrojíme a vydlabeme. Nakrájíme na měsíčky. Čím budou hrubší, tím budeme déle péct. Slupku neloupeme

  2. V mističce si rozmícháme olivový olej se solí a sušeným libečkem. Parmazán jemně nastrouháme

  3. Na plech poklademe dýni, potřeme ochuceným olejem a posypeme sýrem. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C, dokud není dýně měkká

  4. Pečenou dýni hokaido s parmazánem podáváme ještě horkou jako chuťovku či přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!