Omáčka ze špenátu recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

4 plátky slanina
3 - 4 stroužky česnek
sůl
1 plátek máslo
0,5 l mléko
2 ks cibule
2 lžíce hladká mouka
1 špetka muškátový květ
1 kelímek smetana ke šlehání
450 g špenátový protlak

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme nadrobno a česnek prolisujeme

  2. Slaninu rozpustíme a vmícháme nasekanou cibuli. Směs osolíme a smažíme, dokud cibule nezíská lehce nazlátlou barvu. Mléko a smetanu rozmícháme s hladkou nebo polohrubou moukou a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme špetku muškátového květu a pomalu vaříme 20 minut

  3. Následně vložíme do směsi zmražený špenátový protlak, mícháme a necháme projít varem. Omáčku ze špenátu dochutíme solí a prolisovaným česnekem. Na zjemnění přidáme plátek studeného másla

  4. Omáčka ze špenátu je výborná s volským okem či vařeným vejcem a brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!