Omáčka ze špenátu recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- 4 plátky slanina 3 - 4 stroužky česnek sůl 1 plátek máslo 0,5 l mléko 2 ks cibule 2 lžíce hladká mouka 1 špetka muškátový květ 1 kelímek smetana ke šlehání 450 g špenátový protlak
Postup Omáčka ze špenátu
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme nadrobno a česnek prolisujeme
Slaninu rozpustíme a vmícháme nasekanou cibuli. Směs osolíme a smažíme, dokud cibule nezíská lehce nazlátlou barvu. Mléko a smetanu rozmícháme s hladkou nebo polohrubou moukou a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme špetku muškátového květu a pomalu vaříme 20 minut
Následně vložíme do směsi zmražený špenátový protlak, mícháme a necháme projít varem. Omáčku ze špenátu dochutíme solí a prolisovaným česnekem. Na zjemnění přidáme plátek studeného másla
Omáčka ze špenátu je výborná s volským okem či vařeným vejcem a brambory.