Opilá játra recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 lžíce solamyl
1 ks cibule
100 ml voda
2 lžičky vegeta
200 ml červené víno
2 misky kari koření
500 g vepřová játra
2 ks velké jablko
drhnutá majoránka
1 plechovka směs ovoce (ananas, hrušky, hroznové víno)

Postup přípravy receptu

  1. Játra propláchneme vodou, odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Jablka oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Ovoce scedíme a šťávu dáme bokem

  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme játra a orestujeme je. Pak přidáme polovinu jablek, podlijeme vínem a šťávou z ovoce, dusíme asi půl hodiny. Pak přidáme zbylá jablka, okapané ovoce, vodu, přisypeme koření a dusíme do úplného změknutí jater. Nakonec zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody a podle chuti dosolíme

  3. Opilá játra podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!