Opilá játra recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 2 lžíce solamyl 1 ks cibule 100 ml voda 2 lžičky vegeta 200 ml červené víno 2 misky kari koření 500 g vepřová játra 2 ks velké jablko drhnutá majoránka 1 plechovka směs ovoce (ananas, hrušky, hroznové víno)
Postup Opilá játra
Postup přípravy receptu
-
Játra propláchneme vodou, odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Jablka oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Ovoce scedíme a šťávu dáme bokem
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme játra a orestujeme je. Pak přidáme polovinu jablek, podlijeme vínem a šťávou z ovoce, dusíme asi půl hodiny. Pak přidáme zbylá jablka, okapané ovoce, vodu, přisypeme koření a dusíme do úplného změknutí jater. Nakonec zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody a podle chuti dosolíme
Opilá játra podáváme s rýží.