Kapr podle Rožmberků recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 10 g sůl 80 g cibule 100 g sádlo 50 g mouka hladká 130 ml červené víno 100 g anglická slanina drcený kmín 600 g kapr filet 50 g med nebo cukr čerstvé bylinky - šalvěj rozmarýn 200 g chléb na topinky
Postup Kapr podle Rožmberků
Postup přípravy receptu
-
Filety z kapra osolíme, okmínujeme a obalíme v hladké mouce. Takto připravenou porci pečeme na rozpáleném sádle kůží navrch, aby se kůže nezkroutila. Po otočení kapřího masa zmírníme oheň a na pánev přidáme hrubě nakrájenou cibuli a na tenké proužky nakrájenou slaninu
Následně přidáme med nebo cukr a zalijeme červeným vínem. Přidáme čerstvé bylinky a povaříme, aby omáčka zahoustla
Porce filetů z kapra servirujeme na předem připravené topinky a celé přelejeme obsahem pánve, tedy včetně cibule a slaniny. Takto připravený pokrm je také možno krátce zapéct v troubě
Recept je možno shlédnout na videu z webu Třeboňský kapr.