Zapečený kapr se žampiony recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 - 3 lžičky sůl 1 kg brambory 1 ks kapr 1/2 kg žampiony 2 - 3 lžíce olivový olej čerstvý tymián 2 - 3 lžičky koření na ryby máslo na vymazání
Postup Zapečený kapr se žampiony
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si porce kapra, kterého jsme předem zbavili vnitřností a dobře očistili. Je vhodné rybu zbavit skeletu, tedy vyfiletovat a použít na porce jen pláty masa. Pokud si nevíme rady s odkostěním, pak je možné pokrm připravit i s klasicky zpracovaným kaprem, jehož maso stále obsahuje kosti
Zapékací mísu důkladně vymažeme máslem. Dno vyložíme plátky brambor, na které poklademe porce kapra. Rybu okořeníme, dobře osolíme a pokapeme olivovým olejem. Na rybí maso vrstvíme plátky žampionů. Nebojíme se silnější vrstvy. Poslední budou opět plátky brambor a čerstvý tymián. Povrch můžeme mírně pokapat olivovým olejem
Naplněnou mísu vložíme do trouby a zapékáme při 170 °C asi 1 hodinu
Při servírování dbáme na to, abychom jednotlivé porce krájeli podle porcí kapra a nenaráželi nožem na kosti, pokud jsme kapra předem nefiletovali. Pokrm by se nevzhledně trhal.