Zapečený kapr se žampiony recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 lžičky sůl
1 kg brambory
1 ks kapr
1/2 kg žampiony
2 - 3 lžíce olivový olej
čerstvý tymián
2 - 3 lžičky koření na ryby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si porce kapra, kterého jsme předem zbavili vnitřností a dobře očistili. Je vhodné rybu zbavit skeletu, tedy vyfiletovat a použít na porce jen pláty masa. Pokud si nevíme rady s odkostěním, pak je možné pokrm připravit i s klasicky zpracovaným kaprem, jehož maso stále obsahuje kosti

  2. Zapékací mísu důkladně vymažeme máslem. Dno vyložíme plátky brambor, na které poklademe porce kapra. Rybu okořeníme, dobře osolíme a pokapeme olivovým olejem. Na rybí maso vrstvíme plátky žampionů. Nebojíme se silnější vrstvy. Poslední budou opět plátky brambor a čerstvý tymián. Povrch můžeme mírně pokapat olivovým olejem

  3. Naplněnou mísu vložíme do trouby a zapékáme při 170 °C asi 1 hodinu

  4. Při servírování dbáme na to, abychom jednotlivé porce krájeli podle porcí kapra a nenaráželi nožem na kosti, pokud jsme kapra předem nefiletovali. Pokrm by se nevzhledně trhal.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!