Celozrnné bochánky recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1 ks vejce 270 ml mléko 1/2 kostky droždí 1 lžička med mák 1,5 lžíce olivový olej dýňová semínka 300 g celozrnná mouka 50 g žitná celozrnná mouka sezamová semínka slunečnicová semínka lněná semínka 150 g jemně mleté ovesné vločky
Postup Celozrnné bochánky
Postup přípravy receptu
-
Z vlažného mléka, špetky soli a kvasnic připravíme kvásek. Kvásek smícháme s moukou, vločkami, olejem, medem, solí a libovolným množstvím semínek a máku. Vypracujeme těsto a necháme hodinu v teple pod utěrkou kynout
Poté těsto znovu propracujeme a vytvoříme bochánky. Celozrnné bochánky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 40 minut pod utěrkou kynout. Na závěr celozrnné bochánky pomašlujeme vejcem a posypeme třeba mákem. Dáme je péct do vyhřáté trouby na 180 °C 20 minut
Hotové celozrnné bochánky ihned sundáme z plechu na mřížku a necháme vychladnout. Celozrnné bochánky konzumujeme podle chuti.