Kuřecí koláč recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
strouhanka
150 g žampióny
1 špetka pepř mletý
1 plechovka hrášek sterilovaný
1 ks kapie sterilovaná
1 svazeček petrželová nať
4 ks vejce natvrdo
8 ks houska (den stará)
80 g anglická nebo oravská slanina
750 g kuřecí maso (bez kůže a kostí)
1 ks velká červená cibule
3 ks vejce syrové

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na malé plátky, osolíme, okořeníme a necháme odležet. Cibuli nakrájíme na jemno, orestujeme na oleji, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a dusíme asi 15 minut. Můžeme přidat i čerstvou červenou papriku

  2. Žemle namočíme, vyždímeme a přidáme k nim nasekanou petrželovou nať, rozšlehané majíčka, nadrobno nasekaná vařená vajíčka, hrášek, kapii a žampionovou směs. Dobře promícháme, osolíme, okořeníme a v případě potřeby zahustíme strouhankou

  3. Hlubší formu na pečení vyložíme plátky slaniny. Na dno dáme vrstvu žemlové směsi, na ní rozložíme maso. Pokud máme více masa, můžeme vrstvení zopakovat tak, aby vrchní vrstvu tvořila vrstva žemlí

  4. Přikryjeme alobalem a dáme péct asi na 40 minut. Potom koláč odkryjeme a dopečeme. Podáváme samostatné i s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!