Kuřecí koláč recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl strouhanka 150 g žampióny 1 špetka pepř mletý 1 plechovka hrášek sterilovaný 1 ks kapie sterilovaná 1 svazeček petrželová nať 4 ks vejce natvrdo 8 ks houska (den stará) 80 g anglická nebo oravská slanina 750 g kuřecí maso (bez kůže a kostí) 1 ks velká červená cibule 3 ks vejce syrové
Postup Kuřecí koláč
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na malé plátky, osolíme, okořeníme a necháme odležet. Cibuli nakrájíme na jemno, orestujeme na oleji, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a dusíme asi 15 minut. Můžeme přidat i čerstvou červenou papriku
Žemle namočíme, vyždímeme a přidáme k nim nasekanou petrželovou nať, rozšlehané majíčka, nadrobno nasekaná vařená vajíčka, hrášek, kapii a žampionovou směs. Dobře promícháme, osolíme, okořeníme a v případě potřeby zahustíme strouhankou
Hlubší formu na pečení vyložíme plátky slaniny. Na dno dáme vrstvu žemlové směsi, na ní rozložíme maso. Pokud máme více masa, můžeme vrstvení zopakovat tak, aby vrchní vrstvu tvořila vrstva žemlí
Přikryjeme alobalem a dáme péct asi na 40 minut. Potom koláč odkryjeme a dopečeme. Podáváme samostatné i s bramborovou kaší.