Kuřecí kebab s jogurtovo-citronovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 2 lžičky kmín 2 lžíce sekaná petrželka 60 ml citronová šťáva 300 g bílý jogurt 2 lžičky mletá sladká paprika 6 ks kuřecí stehenní řízek 2 lžíce sekané oregano
Postup Kuřecí kebab s jogurtovo-citronovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme jogurt, prolisovaný česnek, papriku, kmín, citronovou šťávu, petržel, oregano a pepř. Kuřecí maso nakrájíme na kostky
Dřevěné špejle namočíme na 30 minut do studené vody. Poté na ně napícháme kuřecí kousky a potřeme polovinou marinády. Kuřecí kebab vložíme na 2 - 3 hodiny do chladničky
Na grilovacím plátu rozehřejeme olej, vložíme kuřecí kebaby a z každé strany je 4 - 5 minut opékáme. Můžeme i smažit na pánvi
Kuřecí kebab s jogurtovo-citronovou omáčkou podáváme se zbývající marinádou. Komu však nebude pestrá chuť marinády chutnat, může si dopřát klasické tzatziki
Jako přílohu můžeme použít krokety, hranolky, záleží na chuti.