Kuřecí kebab s jogurtovo-citronovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 lžičky kmín
2 lžíce sekaná petrželka
60 ml citronová šťáva
300 g bílý jogurt
2 lžičky mletá sladká paprika
6 ks kuřecí stehenní řízek
2 lžíce sekané oregano

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme jogurt, prolisovaný česnek, papriku, kmín, citronovou šťávu, petržel, oregano a pepř. Kuřecí maso nakrájíme na kostky

  2. Dřevěné špejle namočíme na 30 minut do studené vody. Poté na ně napícháme kuřecí kousky a potřeme polovinou marinády. Kuřecí kebab vložíme na 2 - 3 hodiny do chladničky

  3. Na grilovacím plátu rozehřejeme olej, vložíme kuřecí kebaby a z každé strany je 4 - 5 minut opékáme. Můžeme i smažit na pánvi

  4. Kuřecí kebab s jogurtovo-citronovou omáčkou podáváme se zbývající marinádou. Komu však nebude pestrá chuť marinády chutnat, může si dopřát klasické tzatziki

  5. Jako přílohu můžeme použít krokety, hranolky, záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!