Zapečený kapr s paprikou a slaninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
máslo
4 porce kapr
3 ks šalotka
100 g anglická slanina
2 ks červená paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Porce kapra očistíme, omyjeme a osušíme. Oloupaný česnek utřeme se solí a pepřem a promícháme se lžící oleje. Touto směsí kapra potřeme ze všech stran a necháme v chladu alespoň 2 hodiny odležet. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Očištěnou papriku a slaninu nakrájíme na malé kostičky

  2. Odležené porce kapra zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji do růžova a přendáme do pekáčku. Pak na pánev vložíme nakrájenou slaninu s cibulkou a paprikou a vše zvolna orestujeme doměkka. Směs přendáme ke kaprovi, přidáme 2 plátky másla a v předehřáté troubě na 200 °C pečeme doměkka. Ke konci pečení porce kapra s paprikou a slaninou posypeme sýrem a krátce zapečeme

  3. Porce kapra rozdělíme na talíře, obložíme směsí papriky, slaniny a šalotky a podáváme se šťouchanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!