Zapečený kapr s paprikou a slaninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl máslo 4 porce kapr 3 ks šalotka 100 g anglická slanina 2 ks červená paprika mletý černý pepř
Postup Zapečený kapr s paprikou a slaninou
Postup přípravy receptu
-
Porce kapra očistíme, omyjeme a osušíme. Oloupaný česnek utřeme se solí a pepřem a promícháme se lžící oleje. Touto směsí kapra potřeme ze všech stran a necháme v chladu alespoň 2 hodiny odležet. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Očištěnou papriku a slaninu nakrájíme na malé kostičky
Odležené porce kapra zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji do růžova a přendáme do pekáčku. Pak na pánev vložíme nakrájenou slaninu s cibulkou a paprikou a vše zvolna orestujeme doměkka. Směs přendáme ke kaprovi, přidáme 2 plátky másla a v předehřáté troubě na 200 °C pečeme doměkka. Ke konci pečení porce kapra s paprikou a slaninou posypeme sýrem a krátce zapečeme
Porce kapra rozdělíme na talíře, obložíme směsí papriky, slaniny a šalotky a podáváme se šťouchanými brambory.