Šťavnatý řízek z trouby recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 2 ks vejce máslo strouhanka 6 lžic kysaná smetana citronová šťáva 4 ks vepřové řízky 1 lžíce dijonská hořčice mletý černý pepř
Postup Šťavnatý řízek z trouby
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso, můžeme použít i kuřecí maso, nejprve opláchneme a dobře osušíme. Řízky osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a naklepeme
Vejce rozšleháme a promícháme se smetanou, prolisovaným česnekem a dijonskou hořčicí. Plátky masa naložíme do marinády a necháme přes noc v lednici. Řízky postupně vytahujeme z marinády a obalujeme ve strouhance
Plech vyložíme pečícím papírem a rozložíme řízky. Na každý řízek položíme dva slabé plátečky másla. Řízky pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 200 °C a nezapomeneme obrátit
Šťavnaté řízky podáváme s bramborovou přílohou nebo zeleninovým salátem k hlavnímu chodu.