Dušené hovězí na česneku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
olej
sůl
1 ks cibule
400 g hovězí zadní

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme a dáme do hrnce do rozpáleného oleje. Tři stroužky česneku nakrájíme na plátky, přidáme k cibuli a krátce osmažíme

  2. Přidáme na kostky nakrájené maso, promícháme, osolíme a podlijeme vodou. Hrnec přiklopíme a hovězí na česneku dusíme asi hodinu a půl. Pokud je třeba, podlijeme další vodou. Když je maso měkké, prolisujeme k němu zbývající stroužky česneku a ještě krátce povaříme

  3. Dušené hovězí na česneku podáváme nejlépe se špenátem a bramborovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!