Meruňkový rýžový nákyp recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 ks žloutek 1 l mléko 5 ks bílek 6 - 8 lžic cukr krystal tuk na vymazání 1 sklenice meruňkový kompot mouka na vysypání 1 - 2 lžíce kakao nebo granko 4 balíčky rýže ve varném sáčku
Postup Meruňkový rýžový nákyp
Postup přípravy receptu
-
Mléko, rýži a cukr dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme, dokud se rýže neuvaří, mléko stále přiléváme. Po uvaření necháme rýži vychladnout
Do vychladlé rýže pak vmícháme meruňkový kompot (i se šťávou) a žloutky. Vyšleháme sníh z bílků a menší polovinu vmícháme do rýže
Rýži vlijeme do vymazané a moukou vysypané pečící mísy a dáme péct do trouby na 220 °C. Až rýže na povrchu zezlátne, poklademe na vrch zbytek sněhu z bílků a dáme dopéct
Meruňkový rýžový nákyp můžeme podávat posypaný kakaem nebo grankem.