Domácí kmínový chléb recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2 lžičky sůl 3 lžíce ocet 2 lžičky kmín 1 kostka droždí 2 kg hladká mouka 3 dl vlažná voda 70 ml studená voda 3 ks vařené brambory
Postup Domácí kmínový chléb
Postup přípravy receptu
-
Brambory ve slupce uvaříme, oloupeme a nastrouháme
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme 45 minut kynout na teplém místě
Během kynutí si připravíme plech, který pomoučíme hladkou moukou. Z vykynutého těsta si vytvoříme bochánek. Položíme jej na připravený plech a necháme dalších 20 minut kynout. Pak chléb potřeme studenou vodou, propícháme špejlí. Zatím si předehřejeme troubu na 280 °C
Domácí chléb vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut. Pak troubu ztlumíme a pečeme při140 °C dalších 45 minut. Troubu neotvíráme
Upečený domácí chléb opět potřeme studenou vodou.