Rybí paprikáš recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
1 ks cibule
2 dl smetana
1 lžíce hladká mouka
citronová šťáva
800 g rybí filé
1 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme a dáme asi na hodinu odležet do chladu

  2. Zatím jemně nakrájíme oloupanou cibuli, zpěníme ji na másle, přimícháme papriku a krátce zamícháme. Mírně podléváme a dusíme na malém plameni. Na tento základ vložíme rybí filé a po 10-ti minutách zalijeme smetanou, v níž jsme rozmíchali mouku

  3. Rybí filé dusíme doměkka, omáčku dochutíme citronovou šťávou a solí

  4. Rybí paprikáš podáváme s rýží nebo noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!