Rybí paprikáš recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo 1 ks cibule 2 dl smetana 1 lžíce hladká mouka citronová šťáva 800 g rybí filé 1 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Rybí paprikáš
Postup přípravy receptu
-
Filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme a dáme asi na hodinu odležet do chladu
Zatím jemně nakrájíme oloupanou cibuli, zpěníme ji na másle, přimícháme papriku a krátce zamícháme. Mírně podléváme a dusíme na malém plameni. Na tento základ vložíme rybí filé a po 10-ti minutách zalijeme smetanou, v níž jsme rozmíchali mouku
Rybí filé dusíme doměkka, omáčku dochutíme citronovou šťávou a solí
Rybí paprikáš podáváme s rýží nebo noky.