Rybí polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 lžičky máslo 1 lžíce hladká mouka 3 lžičky kořenová zelenina 1 ks cibule (menší) 1 ks rybí hlava rybí vnitřnosti
Postup Rybí polévka
Postup přípravy receptu
-
Omytou rybí hlavu s odstraněnými žábry dáme vařit s cibulí. Vnitřnosti opereme pod studenou vodou a nakrájíme na větší kousky
Jemně strouhanou kořenovou zeleninu orestujeme na pánvi na rozpuštěném másle a později přidáme na větší kousky nakrájené vnitřnosti. Podlijeme troškou vývaru z hlavy a ještě chvíli dusíme
Z jedné lžičky másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, po částech ji zalijeme vývarem z hlavy, vymícháme a povaříme asi 15 minut
Podušené vnitřnosti odložíme stranou a později je přidáme do povařené jíšky společně s masem obraným z hlavy
K rybí polévce podáváme na kostičky opečený chléb.