Domácí kečup 2 recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 15 dkg cukr 1 lžíce sůl 25 dkg cibule 25 dkg jablko 150 ml voda 2 kg rajče 3 ks hřebíček 2 ks bobkový list 1 špetka mletá skořice 150 ml 8% ocet 1 lžička mletá sladká paprika 10 kuliček celý černý pepř 5 kuliček celé nové koření
Postup Domácí kečup 2
Postup přípravy receptu
-
Do připraveného kastrolu si nandáme omytá a přepůlená hodně zralá rajčata, očištěná jablíčka i se slupkou, oloupanou a nahrubo nasekanou cibuli
Pak přidáme ocet, cukr a veškeré koření. Koření si můžeme dát do zvláštního obalu, abychom ho potom nemuseli lovit z kastrolu. Zeleninu vaříme do zhoustnutí, za občasného míchání, asi 1 hodinu. Záleží na vodnatosti rajčat. Pokud máme kvalitní kastrol míchat nemusíme
Potom vyndáme obal s kořením a směs na kečup ponorným mixerem rozmixujeme. Kečupovou směs propasírujeme přes husté síto a kečup si horký nalijeme do skleniček. Kečup sterilujeme 20 minut.