Lehký jahodový sorbet recept
Apetit Recepty dezertyPostup Lehký jahodový sorbet
Postup přípravy receptu
-
Z vody a cukru si připravíme cukrový rozvar. Jahody omyjeme, zbavíme korunek a pečlivě rozmixujeme na pyré. Z citronu vymačkáme šťávu. Z bílků ušleháme tuhý sníh
K cukrovému rozvaru přilijeme rozmixované jahody, citronovou šťávu a promícháme. Poté přidáme ušlehaný bílkový sníh a znovu promícháme. Pokud by se nám směs na sorbet nechtěla spojit a byla hrudkovitá, rozmixujeme ji
Jahodový sorbet vlijeme do nerezové mísy a vložíme do mrazáku
Sorbet každou půlhodinu promícháme, mrazíme, dokud nemá správnou konzistenci. Pokud máme, použijeme zmrzlinovač
Jahodový sorbet porcujeme pomocí kopečkovače do zmrzlinových pohárů a misek. Lehký jahodový sorbet zdobíme čerstvými jahodami a lístkem máty nebo meduňky. Ihned podáváme.