Lehký jahodový sorbet recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

150 ml voda
2 ks bílek
1 ks citron
500 g jahody
150 g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  1. Z vody a cukru si připravíme cukrový rozvar. Jahody omyjeme, zbavíme korunek a pečlivě rozmixujeme na pyré. Z citronu vymačkáme šťávu. Z bílků ušleháme tuhý sníh

  2. K cukrovému rozvaru přilijeme rozmixované jahody, citronovou šťávu a promícháme. Poté přidáme ušlehaný bílkový sníh a znovu promícháme. Pokud by se nám směs na sorbet nechtěla spojit a byla hrudkovitá, rozmixujeme ji

  3. Jahodový sorbet vlijeme do nerezové mísy a vložíme do mrazáku

  4. Sorbet každou půlhodinu promícháme, mrazíme, dokud nemá správnou konzistenci. Pokud máme, použijeme zmrzlinovač

  5. Jahodový sorbet porcujeme pomocí kopečkovače do zmrzlinových pohárů a misek. Lehký jahodový sorbet zdobíme čerstvými jahodami a lístkem máty nebo meduňky. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!