Lehký zeleninový salát s vejcem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
2 ks rajče
citron
olivový olej
mletý pepř
zakysaná smetana
2 ks jarní cibulka
2 ks vejce natvrdo
provensálské bylinky
1/2 hlávky listový salát
2 ks bílá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Listový salát rozdělíme na lístky, omyjeme a osušíme. Dva největší lístky si necháme stranou, poslouží nám jako "talířek". Ostatní salát nasekáme na kousky a vhodíme do mísy

  2. K salátu přidáme na proužky nakrájené papriky, na čtvrtky pokrájená rajčátka, na kolečka nakrájenou cibulku a dobře promícháme. Zakapeme citronem, ochutíme provensálskými bylinkami, solí, pepřem a nezapomeneme na pár kapek kvalitního olivového oleje

  3. Salát ihned rozdělíme na listy salátu, poklademe vejci uvařenými natvrdo a podle chuti doplníme o kopeček zakysané smetany. Lehký zeleninový salát s vejcem podáváme jako dietní večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!