Teplý kakaový dezert recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 100 g cukr 125 ml mléko 50 g ztužený tuk 130 g hladká mouka 2 lžičky kypřící prášek 2 lžíce kakaový prášek 4 lžíce kakaový prášek 350 ml horká voda 50 g lískové oříšky 150 g třtinový cukr 1 balíček vanilínový cukr ztužený tuk na vymazání
Postup Teplý kakaový dezert
Postup přípravy receptu
-
Ztužený tuk necháme rozpustit. Oříšky nastrouháme. Menší pekáček vytřeme ztuženým tukem
Zálivka: Třtinový cukr promícháme s kakaem a zalijeme horkou vodou
Mouku prosejeme, smícháme s práškem do pečiva, oběma cukry, oříšky a kakaem. Řádně promícháme a přilijeme rozpuštěný tuk a mléko. Těsto vložíme do vymazaného pekáčku asi na prst vysoko, přelijeme zálivkou a pečeme zvolna, ve středně vyhřáté troubě, 40 - 45 minut
Hotový teplý kakaový dezert bude na horní straně křehký a na dně pekáčku se nám vytvoří kakaový krém. Moučník servírujeme teplý. Výborně chutná se zmrzlinou a čerstvým ovocem.