Teplý kakaový dezert recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

100 g cukr
125 ml mléko
50 g ztužený tuk
130 g hladká mouka
2 lžičky kypřící prášek
2 lžíce kakaový prášek
4 lžíce kakaový prášek
350 ml horká voda
50 g lískové oříšky
150 g třtinový cukr
1 balíček vanilínový cukr
ztužený tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Ztužený tuk necháme rozpustit. Oříšky nastrouháme. Menší pekáček vytřeme ztuženým tukem

  2. Zálivka: Třtinový cukr promícháme s kakaem a zalijeme horkou vodou

  3. Mouku prosejeme, smícháme s práškem do pečiva, oběma cukry, oříšky a kakaem. Řádně promícháme a přilijeme rozpuštěný tuk a mléko. Těsto vložíme do vymazaného pekáčku asi na prst vysoko, přelijeme zálivkou a pečeme zvolna, ve středně vyhřáté troubě, 40 - 45 minut

  4. Hotový teplý kakaový dezert bude na horní straně křehký a na dně pekáčku se nám vytvoří kakaový krém. Moučník servírujeme teplý. Výborně chutná se zmrzlinou a čerstvým ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!