Pečená vinná klobása se zelím recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
2 stroužky česnek
1 - 2 stroužky česnek
sůl
vývar
700 g brambory
1 ks cibule
sádlo
800 g vinná klobása
hladká mouka
1/4 lžičky drcený kmín
200 ml černé pivo
500 g bílé kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Vinnou klobásou rozdělíme na porce, každou svineme do "šneku" a zajistíme párátky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zelí překrájíme na kousky

  2. Na sádle necháme zesklovatět cibulku s česnekem a vmícháme asi 1- 2 lžičky cukru. Jakmile cibulka zkaramelizuje, vše zaprášíme moukou a vmícháme nakrájené zelí. Vše osolíme, ochutíme kmínem, krátce orestujeme a rozložíme na dno pekáčku, který jsme předem vymazali sádlem. Na zelí poklademe šneky z vinné klobásy, vše podlijeme černým pivem a pečeme v troubě při 180 °C asi 35 minut dorůžova

  3. Připravíme si přílohu. Oloupané brambory rozkrojíme na půlky a tvořítkem (kovovou trubičkou na kremrole) vykrájíme stejné špalíčky, které zprudka ze všech stran opečeme na sádle dozlatova. Opečené brambory přendáme v jedné vrstvě do zapékací mísy, ochutíme solí, kmínem a prolisovaným česnekem, podlijeme malým množstvím vývaru a v horké troubě při 200 °C pečeme, dokud se vývar neodpaří a brambory nebudou měkké

  4. Pečenou vinnou klobásu servírujeme na porci bílého zelí s bramborovým gratinem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!