Pečená vinná klobása se zelím recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr 2 stroužky česnek 1 - 2 stroužky česnek sůl vývar 700 g brambory 1 ks cibule sádlo 800 g vinná klobása hladká mouka 1/4 lžičky drcený kmín 200 ml černé pivo 500 g bílé kysané zelí
Postup Pečená vinná klobása se zelím
Postup přípravy receptu
-
Vinnou klobásou rozdělíme na porce, každou svineme do "šneku" a zajistíme párátky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zelí překrájíme na kousky
Na sádle necháme zesklovatět cibulku s česnekem a vmícháme asi 1- 2 lžičky cukru. Jakmile cibulka zkaramelizuje, vše zaprášíme moukou a vmícháme nakrájené zelí. Vše osolíme, ochutíme kmínem, krátce orestujeme a rozložíme na dno pekáčku, který jsme předem vymazali sádlem. Na zelí poklademe šneky z vinné klobásy, vše podlijeme černým pivem a pečeme v troubě při 180 °C asi 35 minut dorůžova
Připravíme si přílohu. Oloupané brambory rozkrojíme na půlky a tvořítkem (kovovou trubičkou na kremrole) vykrájíme stejné špalíčky, které zprudka ze všech stran opečeme na sádle dozlatova. Opečené brambory přendáme v jedné vrstvě do zapékací mísy, ochutíme solí, kmínem a prolisovaným česnekem, podlijeme malým množstvím vývaru a v horké troubě při 200 °C pečeme, dokud se vývar neodpaří a brambory nebudou měkké
Pečenou vinnou klobásu servírujeme na porci bílého zelí s bramborovým gratinem.