Zlatá dýňová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 lžička máslo
2 ks brambory
2 ks cibule
parmazán
1 špetka mletý pepř
2 kostky slepičí bujon
1 kg drobná dýně

Postup přípravy receptu

  1. Dýně nebo cukety, oloupané brambory a cibuli nahrubo nakrájíme

  2. V hrnci rozpustíme kousek másla, přidáme nakrájenou zeleninu a osmahneme. Na to nasypeme rozdrcenou kostku bujonu a zalijeme vodou. Osolit a opepřit můžeme podle chuti. Přivedeme k varu a povaříme, dokud zelenina není velmi měkká - asi 30 minut

  3. Pak polévku už jen rozmixujeme v mixéru a pro jemnější chuť můžeme přidat trošku másla a znovu dochutit solí a pepřem

  4. Zlatá dýňová polévka se servíruje horká, s hoblinkou parmazánu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!