Rybí filety se sardelovým přelivem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
2 lžíce máslo
citron
1 ks velká cibule
2 lžičky strouhaná citronová kůra
500 ml zeleninový vývar
2 lžíce sardelová pasta
mletý černý pepř
500 g rybí filety pangas
2 hrstě usekaná petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemné kostičky. Česnek sloupneme a prolisujeme. Petrželovou nať jemně usekáme. Z omytého citronu nastrouháme kůru

  2. Z kostky připravíme zeleninový vývar, do kterého přidáme cibulku, česnek, citronovou kůru, petrželku a sardelovou pastu. Vše rozmícháme a zvolna vaříme bez poklice, asi 20 minut, dokud nevznikne hustá šťáva

  3. Rybí filety omyjeme, osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Potom je osušíme, opečeme z obou stran na másle

  4. Rybu rozdělíme na porce, přelijeme sardelovou omáčkou a podáváme s vařeným nebo opékaným bramborem a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!