Rybí filety se sardelovým přelivem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl 2 lžíce máslo citron 1 ks velká cibule 2 lžičky strouhaná citronová kůra 500 ml zeleninový vývar 2 lžíce sardelová pasta mletý černý pepř 500 g rybí filety pangas 2 hrstě usekaná petrželová nať
Postup Rybí filety se sardelovým přelivem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemné kostičky. Česnek sloupneme a prolisujeme. Petrželovou nať jemně usekáme. Z omytého citronu nastrouháme kůru
Z kostky připravíme zeleninový vývar, do kterého přidáme cibulku, česnek, citronovou kůru, petrželku a sardelovou pastu. Vše rozmícháme a zvolna vaříme bez poklice, asi 20 minut, dokud nevznikne hustá šťáva
Rybí filety omyjeme, osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Potom je osušíme, opečeme z obou stran na másle
Rybu rozdělíme na porce, přelijeme sardelovou omáčkou a podáváme s vařeným nebo opékaným bramborem a čerstvou zeleninou.