Rybízový závin recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
3 lžíce cukr krupice
30 ks piškoty
1 hrneček rybíz
1 ks listové těsto
1 balíček vanilkový cukr
400 ml smetana ke šlehání
1 balíček pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Ze smetany, cukru a pudinkového prášku si uvaříme velmi hustý pudink, který za občasného promíchání necháme zcela vychladnout. Piškoty rozdrtíme válečkem. Rybíz opláchneme, stáhneme ze stonků a necháme oschnout

  2. Listové těsto si rozdělíme na poloviny. Na vál si rozložíme pečící papír, poprášíme ho moukou a z poloviny těsta vyválíme obdélník. Rozdělíme ho pomyslně na tři díly a prostřední posypeme polovinou piškotových drobků, na které rozložíme polovinu pudinku. Pudink posypeme polovinou rybízu a poprášíme vanilkovým cukrem. Jeden okraj přehneme na rybízovou náplň a druhý potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pak ho také přiklopíme a konce závinu dobře spojíme. Povrch listového těsta potřeme vajíčkem. Okraje pečícího papíru seřízneme podle závinu a pomocí papíru závin přeneseme na plech. Stejně postupujeme i s druhou polovinou těsta

  3. Rybízový závin vložíme do předehřáté trouby a na 180 °C pečeme asi 20 - 25 minut

  4. Před podáváním jednotlivé kousky rybízového závinu poprášíme cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!