Tvarohovo-rybízový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

100 g cukr
1 lžíce cukr
1 ks vejce
100 g tuk
500 g tvaroh
cukr moučka
700 g rybíz
1 ks vanilkový cukr
400 g polohrubá mouka
100 ml vlažné mléko
máslo na vymazání
1 kostka čerstvé droždí
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Ze 4 lžic vlažného mléka, lžíce mouky a lžíce cukru vymícháme kašičku. Do té nadrolíme droždí a necháme na teplém místě vzejít kvásek

  2. Mezitím smícháme v míse zbytek ingrediencí na těsto. Tuk si předem rozpustíme. Přimícháme kvásek a zpracujeme vláčné těsto. Necháme alespoň 1 hodinu kynout

  3. Plech na pečení si vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vložíme rozválené těsto a posypeme rybízem. Na rybíz navršíme náplň, kterou jsme vytvořili smícháním tvarohu, cukru, vanilkového cukru a vejce

  4. Tvarohovo-rybízový koláč vložíme do trouby předehřáté na 160 - 170 °C a pečeme zhruba 45 minut

  5. Upečený rybízový koláč můžeme na závěr posypat moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!