Tvarohovo-rybízový koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 100 g cukr 1 lžíce cukr 1 ks vejce 100 g tuk 500 g tvaroh cukr moučka 700 g rybíz 1 ks vanilkový cukr 400 g polohrubá mouka 100 ml vlažné mléko máslo na vymazání 1 kostka čerstvé droždí mouka na vysypání
Postup Tvarohovo-rybízový koláč
Postup přípravy receptu
-
Ze 4 lžic vlažného mléka, lžíce mouky a lžíce cukru vymícháme kašičku. Do té nadrolíme droždí a necháme na teplém místě vzejít kvásek
Mezitím smícháme v míse zbytek ingrediencí na těsto. Tuk si předem rozpustíme. Přimícháme kvásek a zpracujeme vláčné těsto. Necháme alespoň 1 hodinu kynout
Plech na pečení si vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vložíme rozválené těsto a posypeme rybízem. Na rybíz navršíme náplň, kterou jsme vytvořili smícháním tvarohu, cukru, vanilkového cukru a vejce
Tvarohovo-rybízový koláč vložíme do trouby předehřáté na 160 - 170 °C a pečeme zhruba 45 minut
Upečený rybízový koláč můžeme na závěr posypat moučkovým cukrem.