Hruška vařená v čaji a bílém víně recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 3 lžíce cukr 1 ks hruška badyán 3 dl bílé víno sekané mandle citronová šťáva vanilková zmrzlina celá skořice 3 dl čaj Earl Grey
Postup Hruška vařená v čaji a bílém víně
Postup přípravy receptu
-
Uvařený čaj nalijeme do hrnce, přilijeme bílé víno, osladíme alespoň 3 lžícemi cukru. Hrušku oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřince a vložíme do hrnce. Přidáme celou skořici a badyán. Hrušku zatížíme například talířkem, aby zůstala potopená a necháme pomalu vařit doměkka. Pak ji necháme v nálevu vystydnout
Po vystydnutí hrušku vyndáme, nálev přecedíme a necháme svařit do konzistence sirupu. Zakápneme citronovou šťávou. Hrušku nakrájíme jako vějířek, nenařezáváme až do konce, aby držela pohromadě
Hrušku vařenou v čaji a bílém víně servírujeme s vanilkovou zmrzlinou, sekanými mandlemi a svařenou omáčkou
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!