Hruška vařená v čaji a bílém víně recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

3 lžíce cukr
1 ks hruška
badyán
3 dl bílé víno
sekané mandle
citronová šťáva
vanilková zmrzlina
celá skořice
3 dl čaj Earl Grey

Postup přípravy receptu

  1. Uvařený čaj nalijeme do hrnce, přilijeme bílé víno, osladíme alespoň 3 lžícemi cukru. Hrušku oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřince a vložíme do hrnce. Přidáme celou skořici a badyán. Hrušku zatížíme například talířkem, aby zůstala potopená a necháme pomalu vařit doměkka. Pak ji necháme v nálevu vystydnout

  2. Po vystydnutí hrušku vyndáme, nálev přecedíme a necháme svařit do konzistence sirupu. Zakápneme citronovou šťávou. Hrušku nakrájíme jako vějířek, nenařezáváme až do konce, aby držela pohromadě

  3. Hrušku vařenou v čaji a bílém víně servírujeme s vanilkovou zmrzlinou, sekanými mandlemi a svařenou omáčkou

  4. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!