Kořeněná dušená zelenina recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- olej petrželka majonéza voda 1 kg mrkev vegeta saturejka hladká mouka 1/2 lžičky muškátový květ sójová omáčka provensálské koření 1 plechovka sterilovaný hrášek mletý černý pepř
Postup Kořeněná dušená zelenina
Postup přípravy receptu
-
Mrkev očistíme a nakrájíme na malé čtverečky. Připravíme si koření, dochucovače a plechovku hrášku
Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme mrkev, sterilovaný hrášek, muškátový květ, pepř a vegetu. Důkladně promícháme, podlijeme vodou až po okraj zeleniny a necháme dusit do změknutí
Do podušené mrkve s hráškem přidáme sójovou omáčku, saturejku a provensálské koření, dobře promícháme. Máme-li rádi kořeněná jídla, přidáme koření i trochu víc. Nakonec podušenou zeleninu lehce zaprášíme moukou
Kořeněnou zeleninu plníme do misek a pokud ji podáváme jako hlavní chod bez příloh, můžeme si dopřát i trochu majonézy pro ještě lepší chuť. Zdobíme sušenou petrželkou.