Kořeněná dušená zelenina recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

olej
petrželka
majonéza
voda
1 kg mrkev
vegeta
saturejka
hladká mouka
1/2 lžičky muškátový květ
sójová omáčka
provensálské koření
1 plechovka sterilovaný hrášek
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev očistíme a nakrájíme na malé čtverečky. Připravíme si koření, dochucovače a plechovku hrášku

  2. Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme mrkev, sterilovaný hrášek, muškátový květ, pepř a vegetu. Důkladně promícháme, podlijeme vodou až po okraj zeleniny a necháme dusit do změknutí

  3. Do podušené mrkve s hráškem přidáme sójovou omáčku, saturejku a provensálské koření, dobře promícháme. Máme-li rádi kořeněná jídla, přidáme koření i trochu víc. Nakonec podušenou zeleninu lehce zaprášíme moukou

  4. Kořeněnou zeleninu plníme do misek a pokud ji podáváme jako hlavní chod bez příloh, můžeme si dopřát i trochu majonézy pro ještě lepší chuť. Zdobíme sušenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!