Kořeněná houbová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl petrželka majoránka 2 l voda bobkový list nové koření 200 - 300 g hříbky hladká mouka celý pepř 300 g kořenová zelenina maso z kostí
Postup Kořeněná houbová polévka
Postup přípravy receptu
-
Z masa můžeme použít hovězí kosti, krůtí křídla, kuřecí skelety, vepřové morkové kosti. Maso necháme uvařit v osolené vodě (těsně pod bodem varu) s bobkovým listem, pepřem a novým kořením cca 2 hodiny. Vývar slijeme, maso použijeme na něco jiného, pokud jsme použili pouze kosti, vyhodíme
Na trošičce oleje osmahneme houby nakrájené na tenké plátky, vhodnější jsou malé hříbečky. Přidáme do vývaru, vaříme než si připravíme zeleninu
Zeleninu nakrájíme na drobné kostičky, osmažíme na trošce oleje a přidáme do polévky, povaříme ještě 15 minut. Můžeme, ale nemusíme, dohustit jíškou nebo rozkvedlanou hladkou moukou. Dochutíme majoránkou
Kořeněnou houbovou polévku na talíři dozdobíme čerstvě nasekanou petrželkou.