Strejdovy plátky na hruškách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
1/2 ks citron
4 ks hruška
1 ks bobkový list
2 ks velká cibule
slunečnicový olej
250 ml zeleninový vývar
5 plátků vepřové maso
mletý černý pepř
1/2 lžičky sušený šafrán

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C

  2. Maso opečeme na oleji, vyjmeme a nasypeme tam na osminky pokrájenou cibuli a česnek, osmahneme a maso vrátíme zpět do pekáče. Přidáme šalvěj, bobkový list, sůl, pepř a zalijeme vývarem. Chvíli povaříme a poté přendáme pekáč do trouby. Pečeme asi 20 minut, maso obracíme. Po těchto 20 minutách přisypeme oloupané, na kousky pokrájené hrušky zalité šťávu z 1/2 citronu a pečeme dalších asi 20 minut doměkka

  3. Strejdovy plátky na hruškách podáváme s bramborem, přelité vypečenou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!