Pečené jablko s vanilkovým přelivem recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 ks jablko
1 lžička rozinky
1 lžíce cukr krupice
1 balení vanilkový cukr
2 ks vlašské ořechy
100 ml odtučněné mléko
0,5 lžiček vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Z jablka vykrojíme opatrně jadřinec, tak vznikne otvor, který naplníme vlašskými ořechy, cukrem a navrch rozinkami

  2. Naplněné jablko vložíme do zapékací misky a podlijeme vodou asi do výšky 1 cm. Jablko pečeme přibližně půlhodiny v troubě při teplotě 160 °C. Cukr s vodou a šťávou z jablka vytvoří v pekáčku světlou hustou hmotu, kterou nesmíme připálit

  3. Než se jablko upeče, uvaříme z pudinkového prášku, mléka a vanilkového cukru řidší pudink. Jablko vložíme na talíř a pokapeme šťávou z pekáčku. Šťáva by měla mít konzistenci karamelu a po vychladnutí by měla ztuhnout. Kolem jablka nalijeme řídký vanilkový pudink

  4. Pečené jablko s vanilkovým přelivem podáváme jako lahodný sladký dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!