Pečené jablko s vanilkovým přelivem recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 1 ks jablko 1 lžička rozinky 1 lžíce cukr krupice 1 balení vanilkový cukr 2 ks vlašské ořechy 100 ml odtučněné mléko 0,5 lžiček vanilkový pudinkový prášek
Postup Pečené jablko s vanilkovým přelivem
Postup přípravy receptu
-
Z jablka vykrojíme opatrně jadřinec, tak vznikne otvor, který naplníme vlašskými ořechy, cukrem a navrch rozinkami
Naplněné jablko vložíme do zapékací misky a podlijeme vodou asi do výšky 1 cm. Jablko pečeme přibližně půlhodiny v troubě při teplotě 160 °C. Cukr s vodou a šťávou z jablka vytvoří v pekáčku světlou hustou hmotu, kterou nesmíme připálit
Než se jablko upeče, uvaříme z pudinkového prášku, mléka a vanilkového cukru řidší pudink. Jablko vložíme na talíř a pokapeme šťávou z pekáčku. Šťáva by měla mít konzistenci karamelu a po vychladnutí by měla ztuhnout. Kolem jablka nalijeme řídký vanilkový pudink
Pečené jablko s vanilkovým přelivem podáváme jako lahodný sladký dezert.