Ipenama koktejl recept

Apetit Recepty koktejly

Suroviny na recept

4 ks limetka
1000 ml sodovka
40 g čerstvý zázvor
1 šálek ledová tříšť
1 svazek čerstvá máta
6 lžic třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Limetky pořádně umyjeme, odkrojíme konce, po délce překrojíme na čtvrtinky a každou čtvrtinku ještě na 3 části. Čerstvý zázvor oloupeme a nakrájíme na proužky, mátu peprnou umyjeme, zbavíme stonků a natrháme na lístky

  2. Do vysokých sklenic dáme zázvor, limetky, posypeme třtinovým cukrem a přidáme lístky máty. Směs pořádně pomačkáme paličkou, aby se uvolnilo co nejvíce šťávy. Přidáme drcený led, doplníme sodou a promícháme barovou lžičkou. Nápoj můžeme připravit i v šejkru

  3. Takto připravený Ipenama koktejl ihned podáváme

  4. Ipenama koktejl pochází z Brazílie z oblasti Rio de Janeiro, na plážích je mimořádmě oblíbeným osvěžujícím nealko nápojem. Ipenama je obdobou kotejlu Caipirinha, který se míchá z Cachaça. Caen má vysoký podíl alkoholu, limetkový základ s třtinovým cukrem, šťávou z marakuje a zázvoru, přidá se množství drceného ledu, dolije studenou sodou a pořádně protřepe v šejkru. Je známo vícero verzí Ipenamy, které se liší v maličkostech. Tento recept je oblíbený u nás doma, místo čerstvého zázvoru můžeme použít i zázvorovou limonádu a místo sody dobře vychlazenou minerální vodu. Ipenama koktejl je vynikajícím letním osvěžením.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!