Žemlovka s ovocem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 ks vejce
rum
1/2 hrnečku mléko
100 g rozinky
100 g cukr krupice
2 lžíce cukr moučka
1 ks vánočka
1 lžička mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
500 g měkký tvaroh
250 g čerstvé ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Rozinky namočíme do rumu. Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vánočku pokrájíme na plátky a ty na kousky velikosti asi 3x3 cm

  2. Polovinu vánočky poklademe na dno mísy. Na tuto vrstvu navršíme na plátky nakrájená jablka, hrušky, jahody nebo jiné ovoce podle libosti. Další vrstva je tvarohová hmota. Tvaroh, žloutky, rozinky, vanilkový cukr a krupicový cukr smícháme a přidáme sníh z bílků. Tvaroh pokryjeme zbylými plátky vánočky, které posypeme skořicí a cukrem. Před pečením rovnoměrně rozlijeme na horní vrstvu mléko s vejci¨tak, aby vánočka stejnoměrně nasákla. Žemlovku s ovocem vložíme do rozehřáté trouby a pečeme dozlatova

  3. Hotovou žemlovku s vejci ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!