Žemlovka s ovocem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 ks vejce 2 ks vejce rum 1/2 hrnečku mléko 100 g rozinky 100 g cukr krupice 2 lžíce cukr moučka 1 ks vánočka 1 lžička mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr 500 g měkký tvaroh 250 g čerstvé ovoce
Postup Žemlovka s ovocem
Postup přípravy receptu
-
Rozinky namočíme do rumu. Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vánočku pokrájíme na plátky a ty na kousky velikosti asi 3x3 cm
Polovinu vánočky poklademe na dno mísy. Na tuto vrstvu navršíme na plátky nakrájená jablka, hrušky, jahody nebo jiné ovoce podle libosti. Další vrstva je tvarohová hmota. Tvaroh, žloutky, rozinky, vanilkový cukr a krupicový cukr smícháme a přidáme sníh z bílků. Tvaroh pokryjeme zbylými plátky vánočky, které posypeme skořicí a cukrem. Před pečením rovnoměrně rozlijeme na horní vrstvu mléko s vejci¨tak, aby vánočka stejnoměrně nasákla. Žemlovku s ovocem vložíme do rozehřáté trouby a pečeme dozlatova
Hotovou žemlovku s vejci ihned podáváme.