Vegan plněné papriky v rajské omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
mléko
majoránka
4 ks cibule
voda
kečup
cukr krystal
jíška
mletý pepř
citronová kůra
olej na smažení
1 plechovka rajský protlak
4 plátky toustový chléb
9 ks bílá paprika
1 balení vegan mleté maso

Postup přípravy receptu

  1. Do misky si dáme nakrájený tousťák a zalijeme ho trochou mléka, aby nám změkl

  2. Mezitím na rozpáleném oleji na pánvi necháme zesklovatět dvě najemno nakrájené cibule a poté je přidáme do misky s vegan mletým masem (kupuji v Lidlu), toastovým chlebem, osolíme, opepříme, zaprášíme majoránkou (nešetříme) a přidáme najemno nakrájený česnek. Všechny ingredience spojíme v jednu hmotu

  3. Z paprik odkrojíme konce a začneme plnit směsí. Jakmile máme naplněno, konce paprik přimáčkneme nazpět

  4. Ve větším hrnci na rozpáleném oleji necháme opět zesklovatět zbylé dvě cibule, přidáme protlak, zalijeme vodou tak, aby nám v omáčce mohly plavat papriky, přidáme kečup, cukr, citrónovou kůru, sůl, pepř a nakonec vložíme papriky. Ničemu nevadí, když konce paprik budou odpadávat a budou plavat v rajské odděleně

  5. Papriky v rajské dusíme zakryté pokličkou do té doby, dokud nám papriky úplně nezměknou. Na závěr zahustíme jíškou, aby omáčka nebyla tolik vodová. Podle potřeby dochutíme

  6. Vegan plněné papriky v rajské omáčce podáváme s těstovinami nebo knedlíkem. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!