Vegan polévka s kvasnicovými knedlíčky recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
1 lžička majoránka
1 ks cibule
150 g celer
1 l voda
200 g pórek
1 ks mrkev
100 g květák
4 špetky mletý pepř
2 lžíce hladká mouka
2 lžíce cizrnová mouka
1 ks zeleninový bujon
2 kostky čerstvé droždí

Postup přípravy receptu

  1. Do této polévky je možné použít jakoukoli zeleninu, co je zrovna po ruce. Obyčejně používám kořenovou zeleninu, ale v této je směska toho, co bylo zrovna v ledničce. Zeleninu očistíme, nakrájíme na drobné kousky a dáme vařit do studené vody společně s bujonem

  2. Mezitím si připravíme knedlíčky. Očistíme si cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek utřeme. Připravíme si hustou kašičku z cizrnové a hladké mouky, z koření, soli a česneku

  3. Na pánvi zahřejeme olej, vsypeme cibuli a mícháme, až cibule zesklovatí. Pak přidáme droždí a mícháme tak dlouho, až droždí zhoustne a začne vonět po mase. K droždí přidáme těstíčko a pokračujeme ještě asi minutu ve smažení. Hotové těstíčko necháme zchladnout a pak z něj v rukách tvoříme knedlíčky a vhazujeme je do vroucí polévky. Kvasnicové knedlíčky vaříme maximálně minutu, tímto je polévka hotová

  4. Vegan polévku s kvasnicovými knedlíčky podáváme horkou. Je chuťově moc dobrá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!