Vegan polévka s kvasnicovými knedlíčky recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej 1 lžička majoránka 1 ks cibule 150 g celer 1 l voda 200 g pórek 1 ks mrkev 100 g květák 4 špetky mletý pepř 2 lžíce hladká mouka 2 lžíce cizrnová mouka 1 ks zeleninový bujon 2 kostky čerstvé droždí
Postup Vegan polévka s kvasnicovými knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Do této polévky je možné použít jakoukoli zeleninu, co je zrovna po ruce. Obyčejně používám kořenovou zeleninu, ale v této je směska toho, co bylo zrovna v ledničce. Zeleninu očistíme, nakrájíme na drobné kousky a dáme vařit do studené vody společně s bujonem
Mezitím si připravíme knedlíčky. Očistíme si cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek utřeme. Připravíme si hustou kašičku z cizrnové a hladké mouky, z koření, soli a česneku
Na pánvi zahřejeme olej, vsypeme cibuli a mícháme, až cibule zesklovatí. Pak přidáme droždí a mícháme tak dlouho, až droždí zhoustne a začne vonět po mase. K droždí přidáme těstíčko a pokračujeme ještě asi minutu ve smažení. Hotové těstíčko necháme zchladnout a pak z něj v rukách tvoříme knedlíčky a vhazujeme je do vroucí polévky. Kvasnicové knedlíčky vaříme maximálně minutu, tímto je polévka hotová
Vegan polévku s kvasnicovými knedlíčky podáváme horkou. Je chuťově moc dobrá.