Indonéský rýžový pudink recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 2 hrnky voda 1/4 hrnku cukr krupice 1/4 hrnku hnědý cukr 1,25 hrnek kokosové mléko 1/2 hrnku černá lepkavá rýže
Postup Indonéský rýžový pudink
Postup přípravy receptu
-
Rýži opláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme okapat a dáme do velkého hrnce se silným dnem. Přilijeme vodu a za stálého míchání přivedeme k varu. Hrnec přikryjeme a rýži dusíme na středně silném ohni 30 minut
Do rýže vmícháme hnědý i bílý cukr a vaříme ji ještě 15 minut. Podle potřeby přidáme trochu vody, aby se rýže nepřichytila na dno. Rýži rozdělíme do nahřátých misek, přelijeme kokosovým mlékem a ihned podáváme. Můžeme ji také nechat vychladnout a podávat studenou
Recept na indonéský rýžový pudink vydá na 4 porce
Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů