Indonéský rýžový pudink recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

2 hrnky voda
1/4 hrnku cukr krupice
1/4 hrnku hnědý cukr
1,25 hrnek kokosové mléko
1/2 hrnku černá lepkavá rýže

Postup přípravy receptu

  1. Rýži opláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme okapat a dáme do velkého hrnce se silným dnem. Přilijeme vodu a za stálého míchání přivedeme k varu. Hrnec přikryjeme a rýži dusíme na středně silném ohni 30 minut

  2. Do rýže vmícháme hnědý i bílý cukr a vaříme ji ještě 15 minut. Podle potřeby přidáme trochu vody, aby se rýže nepřichytila na dno. Rýži rozdělíme do nahřátých misek, přelijeme kokosovým mlékem a ihned podáváme. Můžeme ji také nechat vychladnout a podávat studenou

  3. Recept na indonéský rýžový pudink vydá na 4 porce

  4. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  5. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!